Intuïtief Schilderen

 

Anneke Hietbrink

Ik stap in de wereld van kleur, intense rust en creatie. Mijn binnenwereld wordt zichtbaar.

Met kleur bewegend op doek ontspant mijn lichaam en vallen gedachten weg.

Ik geef mijn interne beeld de ruimte en het schilderij ontwikkelt zich. Het transformatieproces is energiek, meestromend met wat er ontstaat.  Steeds weer ervaar ik het als een unieke ervaring, verlangend naar meer.

Natuurvormen, abstracte beelden ontstaan op doek die een ruimte kleur, warmte en inspiratie geven.

Ik exposeer graag op lokaties in Waterland, Amsterdam en Zaandam. Momenteel hangen enkele schilderijen bij Il Sogno, Koningsstraat 19 vlak bij de Nieuwmarkt in Amsterdam. Het is een prachtige winkel waar je komt voor al het goede dat Italië te bieden heeft.  Ik kom hier al jaren een kopje expresso drinken, een salade of pizza eten.

Voor meer informatie over Il Sogno Amsterdam klik hier

Op 3 juni was de feestelijke vernissage van de Expositie in Café Bern, Nieuwmarkt 9 in Amsterdam.

Bern Nieuwmarkt 9 Amsterdam

Tot 15 juli zijn de schilderijen te bezichtigen. Je kan er heerlijk eten vanaf 17 uur. Ook op het terras uitkijkend op de Nieuwmarkt is het gezellig vertoeven.

Op 11 juni was de Kunst aan Huis – route in Edam. Een prachtige zonnige dag in de tuin aan de Voorhaven. Met veel belangstelling voor deze Kunst-route door het mooie stadje.

In mijn huiskamer-atelier zijn mijn schilderijen tussen de exposities door ook te bezichtigen.

Wil je thuis een schilderij uitzoeken voor aan de wand? Maak een afspraak en ik neem de schilderijen waar je uit wil kiezen voor je mij om thuis te zien hoe ze passen in jouw woonruimte.

Kijk op deze website ook bij : Anneke’s kunst: bij je thuis of op het werk

Anneke’s Schildersatelier: thuis of op locatie

   

Intuïtief schilderen voor volwassenen

Voor mensen die intuïtief willen leren schilderen.

En plezier willen ervaren met kleur. De ruimte en ontspanning willen voelen die schilderen je brengt.

We beginnen met een visualisatie waarbij je door je scheppend vermogen een fantasie transformeert in een krachtig, verzachtend innerlijk beeld. Je bent van harte welkom in een cursus of workshop.

De materialen waar je op schildert is: papier, canvasboard, katoenen doek of hout. Je schildert met een prachtige kwaliteit acrylverf.

Ik begeleid de schilderactiviteiten in mijn rustige thuis- atelier of op verschillende lokaties in Noord-Holland, en op verzoek in heel Nederland. Ik doe dit met veel plezier met de kennis en ervaring van het opbouwen van een schilderwerk. Tevens mijn uitgebreide ervaring en kennis opgedaan in kleurgebruik. En de begeleiding die ik mij in de afgelopen twintig jaar eigen gemaakt heb in de contacten met de vele mensen die graag willen schilderen. Meekijkend met het beeld wat ontstaat, in gesprek met de schilder(-es), de mogelijkheden ziend die er zijn.

Schilder met:

*plezier in kleur, mengen van kleuren en kleurervaring

*de ruimte ervaren op het doek

*de vrijheid in jezelf  ervaren

Dit zijn de ingrediënten van jouw schilderij, het beeld dat ontstaat op het doek.

De deelnemers schilderen in een ontspannen sfeer. Veelal op muziek geven zij vorm aan de beelden die bij hen op komen, of die ontstaan al schilderend.

In een schilderworkshop (individueel of in een groep) beginnen we met een korte visualisatie. Een eenvoudige ontspannende oefening gericht op lichaamsbewustzijn en met aandacht voor je ademhaling.

Kennis van schildertechnieken is niet nodig.

Er wordt gewerkt met mooie kwaliteit acrylverf, oliepastelkrijt, kwast, water op katoenen doek/hout.

Teamuitje of studiedag

Bij teamuitjes of schilderen als onderdeel van een studie-tweedaagse schildert ieder zijn eigen schilderij. Het thema van de studiedag is leidend in de schilderopdracht. In een korte bespreking van de opdracht worden de mogelijkheden en ideeën uitgewisselt. Vervolgens leg ik het gebruik en de mogelijkheden van de materialen uit. En gaat ieder ongeveer 2 uur aan het werk..

Indien de samenwerking van een groep mensen op de voorgrond staat wordt er in groepjes aan één groot doek gewerkt. Betrokken zorg ik voor een prettige sfeer.

De doeken kunnen samen weer een groot schilderij vormen. Op menig werkplek in Nederland hangen in kantoorruimtes, gangen en kantines de schilderijen van de teams die er pauzeren en werken.

Voor informatie of aanmelding:
Anneke Hietbrink 06-23087422 of mail annekehietbrink@gmail.com