Intuïtief Schilderen

Anneke Hietbrink

Ik stap in de wereld van kleur, intense rust en creatie. Mijn binnenwereld wordt zichtbaar.

Met kleur bewegend op doek ontspant mijn lichaam en vallen gedachten weg.

Ik geef mijn interne beeld de ruimte en het schilderij ontwikkelt zich. Het transformatieproces is energiek, meestromend met wat er ontstaat.  Steeds weer ervaar ik het als een unieke ervaring, verlangend naar meer.

Natuurvormen, abstracte beelden ontstaan op doek die een ruimte kleur, warmte en inspiratie geven.

Ik exposeer graag op lokaties in Waterland, Amsterdam en Zaandam. Momenteel hangen enkele schilderijen bij Il Sogno, Koningsstraat 19 vlak bij de Nieuwmarkt in Amsterdam. Het is een prachtige winkel waar je komt voor al het goede dat Italië te bieden heeft.  Ik kom hier al jaren een kopje expresso drinken, een salade of pizza eten.

Voor meer informatie over Il Sogno Amsterdam klik hier

In mijn huiskamer-atelier zijn mijn schilderijen ook te bezichtigen.

Op 11 juni is de Kunst aan Huis – route in Edam. Mijn huiskamer-schildersatelier is opgenomen in de route. Je bent van harte welkom!

Kijk op deze website ook bij : Anneke’s kunst: bij je thuis of op het werk

Anneke-design

Producten met afdrukken van mijn schilderijen kunnen gekocht worden.

Deze producten die onder de naam Anneke-design verkocht worden zijn onder andere kleding, serviesgoed en kussens. Wil je meer informatie, bel of mail mij even.

Anneke’s Schildersatelier: thuis of op locatie

   

Intuïtief schilderen voor volwassenen

Wil je (leren ) intuïtief schilderen?
Wil je meer ontspanning en brengt schilderen je dit?

Wil je plezier hebben met kleur, de ruimte ervaren die schilderen je brengt?

Wil je een visualisatie meemaken waarbij je door je scheppend vermogen een fantasie transformeert in een krachtig, verzachtend innerlijk beeld? Je bent van harte welkom

De materialen waar je op schildert is: papier, canvasboard, katoenen doek of hout.

Je schildert met een prachtige kwaliteit acryl- of plakkaatverf.

Ik begeleid de schilderactiviteiten in mijn rustige thuis- atelier of op verschillende lokaties in Noord-Holland, en op verzoek in heel Nederland, met de kennis van opbouw, kleurgebruik en begeleiding die ik mij in de afgelopen twintig jaar eigen gemaakt heb. Meekijkend met het beeld wat ontstaat, in gesprek met de schilder(-es), de mogelijkheden ziend die er zijn.

Schilder en kies voor:

*plezier in kleur

*de ruimte ervaren op het doek

*de vrijheid in jezelf vinden

Dit zijn de ingrediënten voor jouw schilderij.

De deelnemers schilderen in een ontspannen sfeer. Soms met muziek aan en soms in stilte. De beelden die bij hen op komen, of die ontstaan al schilderend, schilderen zij op het doek.

In een schilderworkshop (individueel of in een groep) beginnen we met een korte visualisatie. Een eenvoudige ontspannende oefening gericht op lichaamsbewustzijn en met aandacht voor je ademhaling.

Kennis van schildertechnieken is niet nodig.

Er wordt gewerkt met mooie kwaliteit acrylverf, oliepastelkrijt, kwast, water op katoenen doek/hout.

Teamuitje of studiedag

Bij teamuitjes of schilderen als onderdeel van een studie-tweedaagse schildert ieder zijn eigen schilderij. Het thema van de studiedag is leidend in de schilderopdracht. In een korte bespreking van de opdracht worden de mogelijkheden en ideeën uitgewisselt. Vervolgens leg ik het gebruik en de mogelijkheden van de materialen uit. En gaat ieder ongeveer 2 uur aan het werk..

Indien de samenwerking van een groep mensen op de voorgrond staat wordt er in groepjes aan één groot doek gewerkt. Betrokken zorg ik voor een prettige sfeer.

De doeken kunnen samen weer een groot schilderij vormen. Op menig werkplek in Nederland hangen in kantoorruimtes, gangen en kantines de schilderijen van de teams die er pauzeren en werken.

Voor informatie of aanmelding:
Anneke Hietbrink 06-23087422 of mail annekehietbrink@gmail.com