Workshop Intuïtief schilderen

Geef kleur aan je innerlijk

Workshop-dag Intuïtief schilderen: een heerlijke schilderdag, intuïtief schilderen en genieten van het mooie stadje Edam na een heerlijke lunch.

Persbericht Stadskrant Edam:

‘Vorm is de uiterlijke expressie van innerlijke betekenis’ Wassily Kandinsky (1866-1944)

Met de workshop intuïtief schilderen ervaar je de betekenis van de uitspraak van Kandinsky. In ons onderbewustzijn zit veel besloten waar we in het dagelijkse bestaan en alle drukte aan voorbij gaan. Anneke Hietbrink geeft een handvat om uitdrukking te geven aan wat er in ons leeft. Op een heldere, sympathieke manier krijgt de cursist inzicht in waar hij nu staat en wat hij wil.

De workshop begint om 10.00 uur met een visualisatie. Met een ontspanningsoefening wordt de cursist zich bewust van zijn lichaam en wat er op dat moment in hem leeft. Dat vormt de leidraad voor het schilderen. Ieder schildert op papier met de kleuren die hem op dit moment aanspreken. Luisterend naar muziek schildert ieder vrij op papier. Het schilderwerk kan voortkomen uit de beelden die zijn ontstaan tijdens de visualisatie. Of de cursist laat zich leiden door de kleuren die hem op dat moment inspireren. Na deze eerste kennismaking met de kleuren en mogelijkheden van kwasten schildert ieder een werk op doek.

Het middagprogramma start met een lunch voor de deelnemers in restaurant Fortuna in Edam.

Vervolgens is er de mogelijkheid tot het maken van een wandeling in Edam of een bezoek aan de leuke winkels in het kleine centrum.

Ondertussen worden de schilderijen in de lak gezet. De dag wordt rond 15.30 uur gezamenlijk afgesloten met een activiteit.

Voor deze workshop is het niet nodig om ervaring met schilderen te hebben. Het doel van de workshop is om cursisten te inspireren, inzicht in zichzelf te geven en met plezier te schilderen. En soms met stof tot nadenken!

De docent, Anneke Hietbrink, is een ervaren coach en intuïtief schilder en begeleidt al jaren de workshops Intuïtief schilderen. Na het volgen van diverse opleidingen heeft zij een methode ontwikkeld die cursisten inspireert om uitdrukking te geven aan hun innerlijk. Zij heeft ervaring in het begeleiden van individuele en groepscoachingtrajecten en teambuilding bij organisaties.

Bent u geïnteresseerd in de workshop?
Ben je enthousiast en wil je met je eigen groepje van 4 of 9 deelnemers deze workshop ervaren?
Neem dan contact met ons op om de workshop op maat door te spreken en een datum te kiezen!

foto-8a